preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-prijava korisnika
 

Kajkavsko narječje
Prikaži sve izraze koji započinju slovom:
A B C Č D F G H I J K L M N O P R S Š T V Z Ž
ili prikaži SVE izraze u rječniku (ukupno: 534)

bez opisa

Potraži izraz:
 
Vijesti

Nadogradnja e-Dnevnika

Obavještavamo vas da je napravljena nadogradnja e-Dnevnika sa sljedećim izmjenama:

Imenik

Nastavnicima je omogućeno da ocjenu i bilješku mogu obrisati u roku 45 minuta od unosa

Dnevnik rada

Za Produženi boravak i Produženi stručni postupak omogućen je unos aktivnosti u nenastavnom danu

Pregled rada

Za cjeline Podaci o provedenim pisanim zadaćama i Godišnji plan o radu razrednika omogućeno je učitavanje .pptx datoteka

Zapisnici

Omogućeno je predmetnim nastavnicima da mogu upisivati podatke u cjelinu Nazočnost roditeljskim sastancima

Administratoru e-Dnevnika je omogućen upisa podataka u cjelinu Podaci o suradnji s roditeljima

Ravnatelju je omogućen uvid u cjelinu Podaci o suradnji s roditeljima

Izvještaji

U izvještaj "Srednje ocjene po razredima i predmetima" dodana je srednja ocjena po razredu

U izvještaju "Popis učenika" pri izvozu kontakt podaci roditelja su izdvojeni u zasebne ćelije

U skladu s nadogradnjama ažurirane su i upute dostupne na poveznici:

https://www.carnet.hr/usluga/e-dnevnik-za-skole/




Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivanka Cvetko   datum: 30. 1. 2020.

 

 e-Dnevnik 

LINKOVI:

https://e-dnevnik-test.skole.hr/main/login - testna verzija

https://e-dnevnik.skole.hr/main/login - produkcijska verzija

https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava - prijava za učenike/roditelje


e-Dnevnik je web aplikacija za vođenje razredne knjige u elektroničkom obliku. Aplikaciju je izradio CARNet te ona ima sve funkcionalnosti postojeće razredne knjige, uz dodatne funkcionalnosti koje omogućava uporaba informacijsko-komunikacijskih tehnologija (ICT).

Uz postojeće funkcionalnosti koje sada ima razredna knjiga u papirnatom obliku, aplikacija ima i dodanu vrijednost kroz sustav izvještaja koji omogućavaju analize pri pedagoškom praćenju i izradi izvještaja koji se pripremaju za sjednice nastavničkog vijeća. Na brz, jednostavan i pouzdan način razrednicima, nastavnicima i ravnateljima na ovaj se način omogućuje izrada različitih izvještaja o ocjenama i izostancima. Dodatna prednost je suzbijanje neovlaštenog unosa, ali i slučajeva krađe i nehotičnog ili namjernog uništavanja razredne knjige koji se ponekad javljaju školama.

Uspostavljen je i sustav obavještavanja roditelja o izostancima djece, tako da roditelji čije je dijete izostalo prethodnog dana, dobiju e-mail s informacijom s kojeg sata je dijete izostalo te zamolbu da se jave razredniku u terminu za informacije.

 Izrađena je i aplikacija e-Dnevnik za učenike koja omogućava učenicima pregled ocjena, bilješki, izostanaka, lektira te raspored pisanih zadaća, koje su upisali nastavnici u e-Dnevnik sustav.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je Pravilnik o dopunama Pravilnika o sadržaju i obliku svjedodžbi i drugih javnih isprava te pedagoškoj dokumentaciji i evidenciji u školskim ustanovama (NN 85/12, kolovoz 2012.), koji omogućava školama vođenje razredne knjige u elektroničkom obliku. Škole koje na ovaj način vode razrednu evidenciju ne trebaju ju voditi u pisanom obliku, već su dužne na kraju godine ispisati razrednu knjigu i pohraniti ju sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

Početkom školske godine 2012/13. tri škole iz pilot projekta i 29 drugih škola započele su s korištenjem e-Dnevnika u svim razrednim odjeljenjima. Prije početka školske godine e-Dnevnik je povezan s e-Maticom, te su podaci o učenicima povučeni iz e-Matice. Na kraju školske godine podaci o ocjenama i izostancima iz e-Dnevnika bit će automatski prebačeni u e-Maticu.

Pristup aplikaciji imaju ravnatelji škola i djelatnici u pedagoškim službama. Predmetni nastavnici imaju pristup samo podacima o svom predmetu, dok razrednici imaju pristup svim podacima o učeniku svoga razreda.

U kasnijim fazama projekta planira se uspostava repozitorija nastavnih priprema koje bi bile dane na korištenje svim nastavnicima, a oni bi ih mogli valorizirati. Osim toga u dogovoru s nadležnim agencijama planira se dogovor o bodovanju najboljih nastavnih materijala.

CARNet kontinuirano radi nadogradnje sustava, o čemu obavještava korisnike putem lista nastavnika i administratora, na koje su prijavljeni sa svojim adresama elektroničke pošte u sustavu AAI@Edu.hr (adrese elektroničke pošte oblika @skole.hr). Stoga je iznimno važno redovito praćenje elektoničke pošte kako bi svi korisnici bili u tijeku s eventualnim promjenama.

 


Radionice za e-Dnevnik održane

14. i 15. 4. 2014.

1 .7. 2014.

19 .9. 2014.

29. 6. 2016. (za razrednike i učitelje)

 
Korisne napomene:
 
  • Nastavnici ne mogu unositi ocjene starije od mjesec dana. Mogućnost unosa takvih ocjena ima samo razrednik.
  • Razrednik to može učiniti tako da u "Imeniku" odabere željenog učenika i predmet iz kojeg želi unijeti ocjenu. Nakon toga potrebno je odabrati izbornik u gornjem desnom kutu i opciju "Višestruki unos". Na ovaj je način moguće unijeti ocjene starije od mjesec dana.
  • Nastavnik može obrisati unesenu ocjenu unutar 45 minuta.
  • Unos ocjene moguć je od prvog dana u prethodnom mjesecu do trenutnog datuma. Nedjeljom nije moguće  unijeti ocjenu. Razrednik može unijeti ocjene i za više od mjesec dana unatrag koristeći opciju "Višestruki unos".
  • Brisanje nastavne jedinice i izostanaka moguće je unutar 48 sati.
  • Izmjena nastavne jedinice u kombiniranoj grupi moguća je unutar 10 minuta.
  • Administrator e-Dnevnika može u bilo kojem trenutku obrisati uneseni podatak, odnosno nije određeno vremensko ograničenje za brisanje podatka za korisnike koji su administratori.
  • Unos sata nije vremenski ograničen. Nastavni sati uneseni 14 ili više dana kasnije od datuma održanog sata u pojedinim izvještajima bit će označeni žutom bojom.
  • Brisanje unesene aktivnosti za produženi boravak moguće je unutar 48 sati. Izmjena aktivnosti koja je već unesena nije vremenski ograničena. Brisanje i izmjenu može napraviti nastavnik koji je istu unio.
  • E-mail poruka o izostanku učenika se šalje idući dan u 9 ujutro.
  • Podaci prikazani unutar e-Dnevnika za učenike se prikazuju bez vremenskog odstupanja.
  • Iz e-Matice se prenose osobni podaci učenika te informacije o programu i razrednom odjelu u koji je učenik upisan. Na kraju školske godine iz e-Dnevnika u e-Maticu prenose se predmeti, ocjene, ispiti, izostanci, pedagoške mjere i vladanje učenika.

 

Kalendar
« Listopad 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


 

ŠKOLSKI LIST

 

Za učenike

Igraj se i uči

 
korisni linkovi
 • mzos
 • wikipedija
 • dhmz
 • azoo
 • hzz
 • maps.google
 • državna matura
 • knjižnice grada Zagr...
 • carnet
 • muzeji
 • Općina Jakovlje
 • NCVVO

Dnevne novine

Obrazovni portali


Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 6. 2022.

Ukupno: 181716
Ovaj mjesec: 7812
Ovaj tjedan: 170
Danas: 170




preskoči na navigaciju